Péče o náramky

Jak se starat o své Spirit Beads?

Neberte to jako rady, které nezbytně musíte na 100% dodržovat. Je to opravdu jen návod jak udržet svoje Spirit beads co nejdéle v původním stavu a barvách. Čím více budete nosit vaše rudrakshové šperky u sebe, tím větší energetické přínosy budete dostávat.

Omezit kontakt s vodou
Sundávat své Spirit beads při fyzické námaze
Vyvarovat se styku s chemikáliemi
Cca jednou za měsíc provést čištění své rudrakshi
mala 1

Kdy nenosit svoji Rudrakshu

Nepůjčovat nebo nedarovat svoje nošené náramky a náhrdelníky. Omezit styk rudrakshi s vodou! Rudraksha po kontaktu s vodou může časem změnit barvu-ztmavne. Ztmavnutí semínka může mít však i jinou příčinu. Říká se, že semínko tmavne, když z vás bere negativní energii. Při častém kontaktu s vodou se na semínkách mohou usadit bílé částice z vápníku a semínka potom mohou mít trhlinky. Přívěšky mohou při kontaktu s vodou zoxidovat a ztmavnout, jelikož se většinou jedná o bižuterní komponenty, přívěšky, mají určitou životnost. Střapečky po kontaktu s vodou mohou ztratit svoji strukturu a mohou se začít třepit. Také se mohou obarvit od semínka a ztrácí tak svojí původní výraznou barvu. Také navlékacímu materiálu nedělá častý kontakt s vodou dobře. Může popraskat, nebo se rychleji vytáhnout.
mala 1

Zde je pár rad, jak uchovat vaše Spirit Beads co nejdéle jako nové?

 

Sundávejte šperky před koupáním, sprchováním, mytím nádobí a podobnými činnostmi, při kterých rudraksha přichází do častého styku s vodou a mýdlem nebo čistícím prostředkem, aby nedošlo k poškození semínek a navlékacího materiálu.

2 Spirit beads před spaním sundávejte, pokud víte, že nespíte během noci pouze v jedné poloze. Můžete si však dávat vaše rudrakshové šperky pod polštář nebo vedle své postele.

3 Odkládejte své šperky při sportování, nebo fyzické námaze, zabráníte tím jejich poškození.

4 Vyvarujte se kontaktu s chemickými prostředky. Působením některých laků na vlasy, parfémů, krémů, mořské vody, chlóru a jiných chemikálií může dojít k poškození povrchové úpravy šperků..

Jak vyčistit svou Rudrakshu

Každých 15 – 20 dní se doporučuje natřít svoji rudrakshu olejem ze santalového dřeva nebo kokosovým, mandlovým či olivovým olejem. Olej nechte chvíli působit, a pak jemně vetřete do semínka. Pozor, olej nenanášet na minerály a komponenty! Potom lehce utřít.
Doporučuje se také každý měsíc rudrakshu namočit na pár minut do misky s horkou vodou (ne vařící) a jemným kartáčkem (můžeme použít čistý kartáček na zuby) semínka očistit a pak znovu omýt pod tekoucí vodou.
Při čištění se vyhněte komponentům (přívěskům) a minerálním kamenům.
Poté nechte svoji rudrakshu vysušit na čistou látku, aby absorbovala ze semínka co nejvíce vody a opět pak namazat olejem

Věřím, že tyto rady pomohou váš náramek a náhrdelník co nejdéle udržet jako nový.
Určitě uvítám poznatky vašich zkušeností, jelikož nic se nedá paušalizovat, každý jsme individualita a vše duchovní a uvnitř prožíváme jinak.
mala 1